آلودگی هوا یکی از مهمترین چالشهای زیست محیطی در ایران و جهان است و آثار مخربی بر سلامت انسان محیط زیست و اقتصاد دارد.
در ایران به ویژه شهرهای بزرگ و صنعتی سطح آلودگی هوا در اکثر مواقع به بالاتر از حد مجاز جهانی است و یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد این آلودگی وجود گازهای آلاینده مانند منوکسید کربن (CO)، دی اکسید نیتروژن (NO2)، دی اکسید گوگرد (SO2) و ذرات معلق است.
منوکسید کربن به صورت طبیعی در اثر احتراق ناقص مواد حاوی کربن مانند سوختهای فسیلی تولید می شود دلایل اصلی شکل گیری و انتشار آن «احتراق ناقص سوختهای فسیلی در وسایل نقلیه با موتورهای قدیمی و مصارف انرژی خانگی همچون بخاریهای گازسوز در فصول سرد سال» و «استفاده از سوختهای فسیلی در بخشهای مختلف صنایع و نیروگاه ها شرایط جوی و شکل گیری پدیده وارونگی دما و تجمع آلاینده ها و گازهای سمی در جو» است.
«محمد غیبی» رییس گروه نقشه و اطلاعات مکانی معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران به بررسی وجود گازهای آلاینده در اتمسفر ایران مربوط به زمستان سالهای 1401 و 1402 با بهره گیری از داده های ماهواره ای سنتینل 5 پرداخته است.
در پژوهش یادشده، به زمینه های ایجاد این پدیده و راه کار های عملی و موثر برای کاهش تولید و انتشار مونوکسید کربن اشاره شده است.
برای دیدن یافته های این پژوهش روی لینک زیر کلیک کنید