انتخاب زبان
plus
reset
minus
plus
minus
۰
plusresetminus
هشدار کارگروه آمایش استان تهران؛  امکان تشکیل شهر جدید در دل پایتخت
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان برنامه و بودجه استان تهران، هشتمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران به ریاست محمد حسین مقیمی استاندار تهران و دبیری نعمت الله ترکی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران صبح چهارشنبه در طبقه ۱۶ ساختمان عباس آباد برگزار شد.

بر اساس این گزارش در این جلسه آمارهای سرزمینی استان تهران از سوی شهرام عدالتی معاون توسعه و سرمایه گذاری سازمان برنامه و بودجه استان ارائه شد. طبق این گزارش، استان تهران ۱۶ شهرستان و ۴۴ شهر و ۷۱ دهستان و ۱۰۲۶ آبادی دارد و مساحت تهران ۱۳۶۹۴ کیلومتر مربع است.

بر اساس آخرین آمار ها جمعیت تهران ۱۳۲۶۷ میلیون نفر است. شهرام عدالتی معاون سازمان مدیریت تهران گفت: ۹۰ درصد جمعیت ایران در غرب کشور متمرکز شده و نشان می دهد کشور ما قطبی شده است. این در حالی است که بخش بزرگی از مرزآبی و زیرساخت ها در بخش شرقی کشور متمرکز شده است. حتی بر اساس توزیع سینماها و باسوادی و اشتغال همین عدم توازن وجمود دارد.

بر اساس نقشه فضایی ۱۲۴۳ شهر در ایران داریم در حالی که در سال ۳۵ این تعداد ۲۰۱ شهر بود. سهم شهرنشینی ۳۲ درصد به ۷۴ درصد رسیده و می توان گفت آینده ایران را شهرها میسازند.

۴۰ درصد جمعیت کشور فقط در ۸ شهر زندگی می کنند و در تهران باید گفت در سال ۳۵ استان مرکزی ۸ شهرستان داشت که یکی تهران بود و در سال ۴۵ هنوز جزو استان مرکزی بود‌. در سال ۵۵ استان مرکزی از تهران جدا شد و در سال ۷۵ استان قم از تهران جدا میشود و سال ۸۵ بعد از جدا شدن قزوین در سال البرز هم از تهران جدا میشود.

عدالتی گفت: در اسلامشهر و رباط کریم و پرند بیش از یک میلیون کشور و در شرق هم همین تعداد را داریم و در حال افزایش هستیم. دولت یازدهم تقسیم کشوری نداشت و این نشانه خوبی است. تا ۵ سال آینده باید استان جدید کنار تهران را هشدار داد.

ما ۶۳ نقطه روستایی در تهران داریم که قابلیت شهر شدن دارند که بیشترین آن در شهرستان ری هست که بیش از ۳۵۰۰ نفر جمعیت دارند. سوال این است آیا تهران فقط این مشکل را دارد؟ ما در توکیو و کراچی و لندن هم این مشکل را می بینیم. ما می توانیم به درستی مدیریت کنیم اما اگر نه قصه تعداد شهرها افزایش می یابد. در تهران با ۱۳ میلیون جمعیت روند مهاجرت را تا ۲۰ درصد میبینیم. در سال ۵۵ حدود ۶۶ درصد جمعیت در شهر تهران زندگی می کردند و حالا همه در شهرهای اطراف تهران رفتند. یعنی جمعیت شهرهای حاشیه ای تهران ۱۱ برابر و تهران ۲.۵ برابر شده است.

عدالتی گفت امروز می دانیم در هر شهرستان چه تخصصی هایی وجود دارد و چه باید کنیم و حتی سطح نفوذ دانشجویان و دانشگاه ها و بازار و اشتغال را دیده ایم و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم. عیسی فرهادی فرماندار تهران گفت: باید تمرکز زدایی کنیم و دانشگاه های تهران دیگر نباید فوق لیسانس دهند. مقیمی گفت: در دولت نهم قرار بود در افق ۱۴۰۰ جمعیت تهران از ۱۴ میلیون افزایش پیدا نکند. اما اجرایی نشد. ما خروج پادگان ها را داشتیم و ساماندهی دانشگاه ها و خروج ۲۵۰ هزار فرصت شغلی را داشتیم. باید موضوع را جامع ببینیم و چون نمی توانیم گرفتاری ایجاد می کند. طرح آمایش سرزمینی به زودی تمام میشود و اگر نتیجه برسد تکلیف ما را مشحص می کند.

https://thmporg.ir/vdcic3av2t1av.bct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما