رئيسجمهور۲۰ فروردينماه با حضور سرزده در سازمان برنامه و بودجه كشور، در جلسه رصد و پايش برنامههاي توسعهاي در سطح ملي و استاني اين سازمان شركت كرد.
به گزارش مركز روابط عمومي، امور بينالملل و مديريت دانش سازمان برنامه و بودجه كشور به نقل از پايگاه اطلاعرساني دولت؛ «مسعود پزشكيان» در اين جلسه با تأكيد بر اهميت برنامهريزي راهبردي، گفت: برنامهريزي راهبردي اصول مشخصي دارد و يكي از الزامات آن در سطح استانها، شناخت دقيق فرصتها، ظرفيتها، چالشها و ضعفهاست.
رئيسجمهور با اشاره به نقش محوري سازمان برنامه و بودجه در فرايند برنامهريزي، گفت: اين سازمان بايد چارچوب و قالب برنامهريزي در سطح ملي را تدوين كند و استانداران نيز با در نظر گرفتن اين چارچوب و متناسب با شرايط اقليمي، ظرفيتها و چالشهاي استان خود، اقدام به تدوين برنامه توسعهاي استاني كنند.
پزشكيان يكي از آسيبهاي مهم در فرايند برنامهنويسي در ادوار گذشته را نگارش برنامهها توسط كارشناسان مستقر در مركز عنوان كرد و گفت: اين شيوه كه برنامهها بدون اتكا به اطلاعات كافي و دقيق تهيه ميشد، منجر به بروز نواقص متعدد شده و يا انگيزهاي براي اجراي آنها به وجود نميآمد، يا در صورت اجرا، مشكلات متعددي را براي استانها به همراه داشت.
رئيسجمهور افزود: برنامههاي توسعه بايد بهگونهاي تدوين شود كه مجريان احساس كنند خود در نگارش آن نقش داشتهاند. مشاركت همه نهادهاي اجرايي در تدوين اين برنامهها، ضرورتي اجتنابناپذير است.
پزشكيان با اشاره به نقش برنامههاي توسعهاي در آينده كشور، تصريح كرد: آنچه امروز به عنوان چشمانداز و برنامه توسعه براي استانها تدوين ميشود، نشان خواهد داد كه نسل آينده چگونه زندگي خواهد كرد و اين امر نشان از اهميت و حساسيت فراوان كار امروز سازمان برنامه و بودجه دارد.
رئيسجمهور بر بهرهگيري از ظرفيت نخبگان و دانشگاهيان در تدوين برنامههاي توسعه تأكيد كرد و گفت: با ايجاد يك چارچوب مشخص برنامهنويسي و استفاده از زبان و نگاه مشترك در سراسر كشور، ميتوان بر عملكرد استانها نظارت و ارزيابي مؤثر داشت.