موضوع اندازهگیری و تحلیل شاخصهای عمومی بهرهوری استان تهران و تدوین الگوی رشد اقتصادی (با تاکید بر بهرهوری در برنامه هفتم توسعه) در نمایشگاه ایران بهرهور مطرح و مورد ارزیابی قرار گرفت.
اندازهگیري شاخصهاي عمومی بهرهوري در سطح استانی با مشکل اصلی کمبود دادههاي آماري، بویژه در خصوص موجودي سرمایه، مواجه است. سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در مطالعهای، با استفاده از آمارهاي سرمایهگذاري استانی جمعآوري شده توسط مرکز آمار ایران، اقدام به برآورد موجودي سرمایه استان تهران در سطح کلان اقتصاد طی دوره 1390-1398 نموده است. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که متوسط رشد اقتصادي استان تهران 3.1 درصد بوده و 63.6 درصد رشد تولید از طریق ارتقاي بهرهوري کل عوامل تامین شده است. از منظر دیگر، 29.6 درصد رشد اقتصادي از طریق استفاده بیشتر از نیروی کار، 6.2 درصد ناشی از استفاده بیشتر از سرمایه، 11.8 درصد در اثر رشد بهرهوری کار، 52 درصد در نتیجه ارتقاي بهرهوري سرمایه بوده است.
با تحلیل روند گذشته بهرهوری در استان تهران و با الهام از اسناد آمایش سرزمین و ضرورت تحقق رشد اقتصادی هدفگذاری شده در این استان با محوریت رشد بهرهوری کل عوامل، در برنامه هفتم توسعه نیز بر موضوع کلیدی تمرکززدایی در مقیاس گسترده و افزایش اختیارات سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها تاکید شده است. در چارچوب الگوی رشد استانی تدوین شده، به منظور دستیابی به متوسط رشد اقتصادی 7.4درصد در طول برنامه هفتم توسعه، برآورد میگردد سرمایهگذاری به قیمت ثابت بطور متوسط سالانه حدود 15.4 درصد افزایش یابد و متوسط خالص ایجاد اشتغال سالانه حدود 156 هزارنفر باشد و 55 درصد رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهرهوری کل عوامل تامین شود. از این رو برنامه رشد اقتصادی استان تهران برپایه برنامههای بهبود بهرهوری تدوین شده که اجرای بهینه آن حائز اهمیت است. این رویکرد علاوه بر اینکه موجب صرفهجویی در استفاده از منابع، کنترل آلایندگی و حل برخی موضوعات بحرانی مانند فرونشست زمین میگردد، از طریق ارتقای رقابتپذیری بنگاهها در تحقق اقتصاد مقاومتی نیز نقش مهمی خواهد داشت.
گفتنی است، نخستین نمایشگاه ایران بهره ور به همت سازمان ملی بهره وری و با حضور دستگاه ها و نهادهای دولتی و خصوصی از 31 اردیبهشت تا اول خرداد در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.