به گزارش پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران؛ "علی عشاقی" در برنامه زنده "چراغ" رادیو تهران که با موضوع تبیین اسناد توسعه ای استان تهران برگزار شد، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی 5 برنامه توسعه ای نوشته شد که به جرئت می توان گفت تنها 40 درصد آن تحقق یافت و هم اکنون در آستانه اجرای برنامه ششم توسعه هستیم.
وی با بیان اینکه موفق ترین برنامه بعد از انقلاب برنامه سوم بود، گفت: نبود اسناد توسعه ای مکان محور، عدم انفکاک برنامه های سالانه و میان مدت از مهمترین دلایل شکست برنامه های گذشته است. اسناد توسعه گذشته هیچ وقت در قالب شهرستان ها پیش نرفت و در سطح استان باقی ماند، اما رویکرد برنامه ششم توسعه، نگاه از پایین به بالا و برنامه عملیاتی از شهرستان است.
عشاقی گفت: در پی تهیه سند عملیاتی برنامه ششم توسعه، در سال 96 جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران به ریاست استاندار با محوریت این برنامه در 13 شهرستان تشکیل شد. در این جلسات شبانه روزی، چالش ها و ظرفیت های هر شهرستان به تفکیک روستا و منطقه با حضور استاندار، رئیس سازمان مدیریت استان، مدیران کل دستگاه های اجرایی و مسئولان و مدیران هر شهرستان بررسی و نهایی شد.
رئیس حوزه ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در سال 97، بررسی سند توسعه 3 شهرستان دیگر در دستور کار قرار گرفت و در چند روز اخیر همایش بزرگی برای تبیین اسناد توسعه استان تهران با حضور استاندار تهران، رئیس شورای شهر تهران، شهرداران، دهیاران، فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی و جمعی از ذی نفعان اجرای این قانون برگزار شد.
وی با بیان اینکه طی دو هفته آینده برنامه ششم توسعه استان تهران رونمایی و ابلاغ می شود، افزود: این برنامه قانون است و اجرای آن تنها مختص دولتمردان نیست.
عشاقی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه در سند برنامه ششم توسعه برای تهران و شهرستان های آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ گفت: رویکرد برنامه ششم براساس نتایج مطالعات آمایش سرزمینی، بررسی مزیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر شهرستان و سیاست های اقتصاد مقاومتی است. بنابراین سه برنامه تولیدی، زیربنایی و اجتماعی و فرهنگی در 16 شهرستان و یک برنامه استانی تدوین شده است.
وی با تاکید بر اصل رضایتمندی مردم در اجرای برنامه توسعه، درباره 3 ضمانت اجرایی آن گفت: پیش از این میان برنامه و بودجه گسست وجود داشت، مطالبه ای تاریخی که سازمان مدیریت استان تهران پیگیری کرد و برای اولین بار در کشور موفق شد موافقت نامه بودجه ای دستگاه های اجرایی و برنامه ها را به بودجه متصل کند.
عشاقی ادامه داد: دومین ضمانت اجرایی برنامه، راه اندازی دبیرخانه و رصد برنامه های سند از سوی کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران است. همچنین از این پس ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی استان بر اساس تحقق برنامه ششم توسعه انجام می شود.
رئیس حوزه ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به ضرورت هماهنگی میان ذی نفعان برنامه ششم توسعه بویژه شهرداری تهران، اظهار کرد: برای هماهنگی میان برنامه های سند با برنامه توسعه شهرداری تهران نشستی با "شورای اسلامی استان تهران" به ریاست "الهام فخاری" و نشست هایی با "محسن هاشمی رفسنجانی" رئیس شورای شهر تهران برگزار و مقرر شد تا برای همگرایی و وحدت رویه در برنامه های توسعه ای استان تهران کمیته مشترکی تشکیل شود. این کمیته وظیفه انطباق برنامه های توسعه ای استان با شهرداری تهران را بر عهده دارد.