انتخاب زبان
plus
reset
minus
plus
minus
۰
plusresetminus
ترکی خبر داد: استفاده از فناوری جدید برای مقابله با ریزگردهای پایتخت
"نعمت اله ترکی" در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران درباره جلسه بررسی طرح" تثبیت زیستی خاک با هدف مهار ریزگردها" اظهار کرد:  برای اولین بار در سازمان مدیریت و برنامه ریزی،  طرح پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برای مقابله با ریزگرد های استان تهران عملیاتی شد.

وی افزود: مقرر شد تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان ناظر و تامین کننده مالی و ارگان هایی همچون محیط زیست، منابع طبیعی تامین کننده محل اجرای طرح وارد عمل شوند و تفاهم نامه ای در این زمینه نوشته شود.

ترکی گفت:  سال 96، کار بررسی طرح  به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری سپرده و در نتیجه این پژوهش، فناوری "سیمان زیستی" برای جایگزین کردن روش های گذشته انتخاب شد. این  تکنولوژی جدید در تثبیت زیستی خاک موثر بوده و عارضه جدیدی برای محیط زیست و منابع طبیعی ایجاد نمی کند.

رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان تهران درباره اجرایی شدن این طرح در استان تهران گفت: این طرح به شکل آزمایشی در چند نقطه استان از جمله ملارد عملیاتی می شود. البته پیشنهاد شد این طرح در استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان با توجه به وجود حجم بالای ریزگرد در این مناطق هم اجرایی شود.

ترکی با اشاره به مشکل پدیده ریزگردها در کشور بویژه استان های جنوبی و تهران، افزود: در گذشته برای تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش آن  از روش مالچ پاشی استفاده می شد. بنابراین سازمان مدیریت تهران وارد عمل شد و طی جلساتی که با اساتید دانشگاه های تهران  و پژوهشکده  های تخصصی انجام گرفت، مقرر شد تا طرحی برای جایگزینی روش های بی اثر گذشته بررسی شود.

ترکی همچنین به برنامه ششم توسعه و ضرورت وجود پیوست علمی برای برنامه های توسعه ای دستگاه های اجرایی اشاره و اظهار کرد: اگر برنامه ای پیوست علمی نداشته باشد، یک ریال بودجه و اعتبار نخواهیم داد. قرار نیست بدون حساب و کتاب بودجه کشور را توزیع کنیم و نظارتی هم نباشد.  نباید قوانین بالادستی برای اعمال نظرات شخصی برخی مدیران دستگاه  کنار گذاشته شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران بر حمایت و پشتیبانی مالی از طرح های بومی با فناوری داخلی پژوهش های کاربردی در استان تهران تاکید کرد. 

ترکی در ادامه به تلاش های بی مزد برخی پژوهشکده های فناوری اشاره کرد و افزود: دنیایی از فعالیت های پژوهشی انجام می شود که بسیاری از مدیران از آن ها اطلاعی ندارند. کارهایی پژوهشی انجام گرفته در این مراکز علمی هم در نوع خود بی نظیر است و دغدغه هایی که ما مسئولان در استان و کشور داریم در پژوهش های آن ها دیده می شود که بدون نگاه به مادیات انجام شده است. متاسفانه در این زمینه غفلت کردیم. پیشنهاد می کنم جلسات دستگاه های اجرایی برای حل هر مشکلی در این مراکز علمی برگزار شود.

گفتنی است؛ جلسه بررسی طرح "تثبیت زیستی خاک با هدف مهار ریزگردها"  صبح امروز  با حضور رئیس و معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، مدیرکل منابع طبیعی استان تهران، جمعی از مدیران پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری  در سالن جلسات سازمان مدیریت تهران برگزار شد.

انتهای پیام./

https://thmporg.ir/vdci.zazct1a5zbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما