به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس استان تهران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، دومین کارگاه آموزشی توسعه روستایی ویژه 85 دهیار منتخب از استان تهران با حضور نعمتالله ترکی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، شهرام عدالتی معاون توسعه و برنامهریزی سازمان، هوشنگ جزی مشاور رئیس سازمان در حوزه توسعه روستایی و حضور 85 دهیار منتخب استان تهران در ساختمان نفت شمالی برگزار شد.
نعمتالله ترکی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در این جلسه با اشاره به ماده 27 برنامه ششم توسعه اظهار کرد: در این قانون حدود پنج هزار روستا برای توسعه و اشتغالزایی برنامهریزی شده که برنامه آن از سال 97 اجرایی میشود. سهم هرکدام از استانها مشخص و سهم استان تهران 67 روستا شد، اما محدودیتی ندارد. در سال 97 باید بر اساس اسناد توسعهای و برنامه ششم توسعه حرکت کنیم.
وی به مشارکت مردم در حوزه توسعه روستایی اشاره کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه 100 هزار تسهیلگر باید در این حوزه آموزشدیده و سیستم تهیه برنامه پنج ساله ششم توسعه را راهبری کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران گفت: در برنامه ششم، حدود 30 درصد از روستاها باید ایمنسازی شوند و همه در قالب یک برنامه منسجم، همگرا عمل کنند. برای مثال در حوزه کشاورزی 211 هزار اراضی زراعی و باغی در استان تهران وجود دارد، متأسفانه در بخش کشاورزی روستاییان ما باغها را خشک کرده، زمین متری یک هزار تومان را بایر میکنند و آن را متری 10 هزار تومان میفروشند.
روزانه 300 تن گوشت سفید وارد تهران میشود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران افزود: ظرفیت استان تهران بسیار است اما 65 درصد بازار مصرف داخلی متعلق به آن است. روزانه 300 تن گوشت سفید از استانهای دیگر وارد تهران میشود و روزانه 400 تن وارد بازار مصرف در تهران. چرا باید 160 کیلومتر مسافت طی شود تا به بازار مصرف تهران برسد؟ چرا خودمان در تهران تولید نکنیم؟
18000 هکتار زمین بلااستفاده در جنوب تهران
ترکی گفت: در حوزه کشاورزی بخش کشت زراعی، در بخش فشافویه ظرفیت بسیار بالایی وجود دارد اما چون به دنبال درآمد روزمره بودیم، توجه نکردیم. هماکنون 18 هزار هکتار زمین بلااستفاده در این بخش وجود دارد. کمی بالاتر از این زمینها، سد فشافویه پر آب وجود دارد، آنقدر رسیدگی نکردیم که روستاهای اطراف آن خالی از سکنه شده و زمینها بایرمانده درحالیکه حقابه دارند!
وی ادامه داد: اگر سالی 500 هکتار در زمینهای فشافویه برای گلخانه و تولیدات گلخانهای سرمایهگذاری کنیم چه میشود؟ محصول که به دست آمد ما موظف هستیم برای آن بازار مصرف پیدا میکنیم. مشکل آنجا است که نظارت و پیگیری وجود ندارد، در سال آینده 30 هزار میلیارد تومان از بانکها، دولت و ... برای اشتغالزایی و توسعه دیدهشده است که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران به ظرفیت دهیاریها و اختصاص بودجه از محل مالیات بر ارزشافزوده اشاره و اظهار کرد: ظرفیتی که در دست دهیاریها است بیسابقه بوده، از سال 94، 95 و دهماهه سال 96، حدود دو هزار میلیارد از شش هزار میلیارد تومان حجم مالیات بر ارزشافزوده در دهیاریها توزیع شده است. رقم کمی نیست! هماکنون که هم برنامه توسعه است و هم پشتیبانی دولت باید استفاده کرد. در کنار همه این موارد، علاوه بر استان تهران، نهادها و تشکلهای دولتی، مؤسسات غیردولتی همچون اوقاف، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد و ستاد فرمان امام وجود دارند که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد. بنابراین توسعه فقط همگرایی و یکپارچگی میخواهد.