انتخاب زبان
plus
reset
minus
plus
minus
۰
plusresetminus
ششمین نشست شورای‌ برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران، دهم آبانماه به ریاست «محسن منصوری» استاندار تهران، دبیری «علاءالدین ازوجی» رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران و با حضور معاونین استاندار و مدیران کل دستگاه های اجرایی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، در این جلسه طرح هادی برخی روستاهای استان تهران، تسهیل گری مسائل و موضوعات مربوط به شهر جدید پرند، احداث ساختمان تجهیزات شهری مقاوم در برابر زلزله در منطقه ۱۵ تهران و شهر چهاردانگه، بررسی اعتبارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران برای محرومیت زدایی روستاها با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد ریال، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
«محسن منصوری» استاندار تهران در این نشست با اشاره به اهمیت موضوع فرونشست زمین ناشی از عوامل طبیعی و غیر طبیعی اظهار داشت: امسال، سومین پاییز کم آبی را تجربه می کنیم و برای تامین آب شرب، نیازمند استفاده از سفره های زیرزمینی هستیم که متاسفانه در درازمدت موجب فرونشست زمین می شود که آثار زیان‌باری به همراه خواهد داشت.
وی افزود: در استان تهران دچار محدودیت های حوزه های آبی هستیم و میزان ذخایر سدهای استان هم به گونه ای است که باید تدبیر لازم توسط مسئولان و همکاری مطلوب توسط مردم صورت پذیرد تا از این شرایط عبور کنیم.
استاندار تهران تاکید کرد: برای پیشگیری از فرونشست زمین، باید چاه های غیر مجاز مسدود و اعتبارات لازم برای تقویت سفره های زمینی تامین شود.
وی ایجاد و توسعه تصفیه خانه برای مدیریت فاضلاب را لازم و ضروری خواند و افزود: تولید پساب فاضلاب برای استفاده در حوزه کشاورزی و تقویت سفره های زیرزمینی، موضوع مهمی است که در استان تهران به آن توجه جدی شده است.
در ابتدای نشست، «علاءالدین ازوجی» رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در سخنانی اظهار داشت: یکی از مخاطرات استان تهران که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار می گیرید ولی از اهمیت بالایی برخوردار است، موضوع «فرونشت زمین» است.
وی موضوع آشکار سازی میزان فرونشست با بکارگیری تصاویر ماهواره ای و تکنیک های تداخل سنجی راداری در محدوده آبخوان استان تهران را یکی از مطالعات مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران بیان کرد که در مدت چهار سال به نتیجه رسید.
وی عوامل طبیعی شامل تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی شامل افزایش جمعیت و استفاده بیشتر از منابع طبیعی و برداشت بی رویه از منابع آبهای زیر زمینی که موجب فرونشست زمین می شود را از نتایج این مطالعه برشمرد.
وی یادآور شد: فرونشست زمین در تهران، خیلی بیشتر از استاندار جهانی است و سکونتگاه‌ها و زیرساخت‌های شهری در معرض خطر فرونشست با مخاطرات جدی روبرو خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، کاهش حاصلخیزی خاک، گسترش بیابان و سیلابی شدن و کاهش استحکام سازه‌ها، آسیب پذیری شبکه های زیرساخت حامل انرژی و حمل و نقل را از جمله مخاطراتی بیان کرد که در حوزه های «کالبدی»، «اقتصادی»، «محیطی» و «اجتماعی» با آن مواجه هستیم.
«ازوجی»، محدود یا ممنوعیت استخراج آب‌های زیر زمینی، برنامه‌ریزی توسعه شهری با احتساب شاخص های فرو نشست زمین در مناطق، کنترل نرخ توسعه در نواحی فرونشست، تغییر الگوی کشت و توسعه کشاورزی با امکانات منطقه و تناسب اراضی، رها کردن آب در مسیر طبیعی خود برای تقویت سفره ها زیر زمینی، آگاه سازی عمومی و پایش پیوسته نرخ فرونشست را به عنوان پیشنهاد در صحن شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران بیان کرد.
https://thmporg.ir/vdce.78pbjh8xe9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما