به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، نعمت الله ترکی در جمع خبرنگاران درباره مهمترین برنامه های اقتصادی سال 97 استان تهران گفت: طی دو جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال جدید، چالش های اقتصادی کشور و استان تهران به شکل شفاف از سوی مدیران و تحلیلگران اقتصادی بیان شد که به دنبال آن، 18 بند مهم درباره سیاست های پیش روی اقتصاد استان تهران تهیه کردیم.
وی افزود: در حوزه مسائل ارزی، دولت تصمیم شجاعانه ای در تثبیت نرخ ارز گرفت که پس از آن آرامش در بازار اقتصادی کشور حاکم شد. الان تولید کنندگان و سرمایه گذاران ما با توجه به نرخ ثابت ارز به راحتی برای صادر کردن، تولید و یا اقلام وارداتی برای کیفیت کار تلاش خواهند کرد. پیش از این به دلیل نبود نرخ مشخص ارز، سرمایه گذار و تولید کننده رغبتی برای تولید و سرمایه گذاری نداشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در بخش مشارکت های عمومی، خصوصی و کاهش تصدی گری دولت، استان تهران اقدامات موثری را از سال 96 شروع کرد و در سال 97 این سیاست و اولویت ادامه دارد.
وی در ادامه به ساماندهی اموال دولتی به عنوان یکی از مهمترین بخش های اثر گذار در حوزه اقتصادی اشاره کرد و افزود: درسال 97، تمام اموال غیرمنقول دستگاه های اجرایی که قابل استفاده نیست و مازاد محسوب می شود باید در اختیار دولت قرار گرفته و تبدیل به سرمایه شود که کمک بزرگی خواهد بود.
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران ادامه سیاست مبارزه با قاچاق کالا و ارز، واگذاری طرح ها و پروژه ها به بخش خصوصی و کاهش تصدی گردی دولت در بخش های سرمایه گذاری و تحقق شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی را از مهمترین اولویت های اقتصادی استان تهران در سال 97 عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 80 هزار فرصت شغلی در استان تهران ایجاد شد، اظهار کرد: مهمترین بخش اقتصاد، تولید و ایجاد اشتغال است، در سال گذشته سهم تولید اشتغال استان 75 هزار فرصت بود که ما بیش از این تعداد را محقق کردیم. در سال 97 هم باید 132 هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در سال های گذشته منابعی که در اختیار مجموعه دستگاه های اجرایی قرار می گرفت مشخص نبود که این مهم در قانون بودجه سال 97 شفاف و رسما اعلام شد. حدود 73 هزار میلیارد تومان از منابع دولتی و منابع بانکی برای توسعه این بخش در استان تهران در نظر گرفته شده و ابلاغ شد.
ترکی اضافه کرد: ازابتدای سال 97 در بخش توسعه اشتغال اقدامات خوبی آغاز شده و به تناسب ظرفیت دستگاه های اجرای و تسهیلاتی که در اختیارآن ها قرار می گیرد، تا پایان سال 97، 132 هزار فرصت شغلی را ایجاد خواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران از ساماندهی 2 هزار واحد تولید و صنعتی در سال 97 خبر داد و گفت: استان تهران نزدیک 17 هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که ساماندهی واحدهای نیمه فعال و غیر فعال آن ها از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است. در سال جدید پیش بینی کرده ایم دو هزار واحد ساماندهی شوند و بانک های عامل برای در اختیار قراردادن تسهیلات به آن ها باید اقدام کنند.
وی افزود: 550 هزار واحد صنفی فعال در استان تهران وجود دارد که ساماندهی آن ها در اولویت قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران همچنین درباره ساماندهی لکه های صنعتی غیرمجاز در استان تهران گفت: حدود 16 لکه صنعتی غیر مجاز در استان تهران فعالیت می کردند که ساماندهی آن ها از سال گذشته آغاز شد که از میان آن ها 8 لکه مصوبه هیئت دولت را گرفت و به شکل رسمی در شهرستان های مختلف جانمایی شد، ساماندهی مابقی لکه ها در دستور کار قرار گرفته تا در سال جدید واحدهای تولیدی صنفی و صنعتی از بی نظمی خارج شوند.