به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، در این جلسه در خصوص نحوه تسهیم و توزیع عوارض آلایندگی پالایشگاه نفت تهران(تندگویان) و سیمان تهران بر طبق موضوع ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده و چگونگی هزینه کرد اعتبارات تخصیص یافته بحث و تبادلنظر شد.
شهرام عدالتی سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در این جلسه با اشاره به اینکه ماده 27 قانون مالیات بر ارزش افزوده صنایع تیرماه امسال ابلاغ شده و زمان اجرای آن به شش ماه بعد موکول شده است، گفت: «در موعد قانونی هنوز به زمان اجرای این قانون نرسیدیم و اکنون ماده 38 قانون مدنظر ما قراردارد».
وی ادامه داد: «برای تعیین نحوه تسهیم و توزیع عوارض آلایندگی بین شهرستانهای ذیمدخل این دو مکان آلاینده در استان تهران، ضرایب دو شاخص شدت آلایندگی و میزان جمعیت محاسبه و در تابع تعریف شده بارگذاری میشود».
عدالتی متذکر شد: «در محاسبه شدت آلایندگی نیز سه فاکتور فاصله، ارتفاع بلندترین دودکش و وزش باد غالب مورد توجه قرار میگیرد و در نهایت با محاسبات انجام شده سهم هر شهرستان مشخص و توسط امور مالیاتی در اختیار دستگاههای ذیمدخل قرار میگیرد».
وی همچنین خاطرنشانکرد: «در خصوص پالایشگاه نفت تهران نیمی از عوارض آلایندگی به سبب آلودگی آب تنها به شهرستان مستقر در آن تعلق میگیرد و50 درصد باقیمانده به عوارض هوا اختصاص مییابد که طبق این محاسبه سهم هر شهرستان مشخص میشود».
عدالتی گفت: «هر شهرستانی در فاصله کمتر از 30 کیلومتری یک مرکز آلایندگی همچون پالایشگاه قرار داشته باشد مشمول دریافت عوارض آلایندگی میشود و باید شهرستانهای ذیمدخل از طرف سازمان حفاظت محیط زیست مشخص شوند».
وی متذکر شد: «باید مدنظر داشته باشیم عوارضی که از این محل وصول و در اختیار دستگاههای مرتبط قرار میگیرد، صرف کاهش آلودگیهای محیط زیستی و بهویژه آلودگی هوا شود».