کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گفتگو؛

مردم به آمار اعتماد کنند

5 مهر 1395 ساعت 7:00


محمدرضاهمایی ابیانه در گفتگو با شادی سیروس خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان برنامه و بودجه استان تهران با تاکید بر اینکه مردم به مقوله آمار باید اعتماد داشته باشند گفت: سرشماری یک بحث فرهنگی است و متاسفانه برخی افراد، آن را با مقوله اخد مالیات یا مسائلی از این قبیل مرتبط کرده که باید توجیه شوند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه سرشماری امسال با استقبال مردم مواجه شود گفت: در این خصوص باید فرهنگسازی مناسب انجام شود که بهترین خواستگاه در این خصوص ، مدارس ابتدایی و آموزش و پرورش است که در بازه زمانی 3 تا 24 مهرماه، فرزندان بر والدین تاثیرگذارند و آنها را تشویق برای انجام عملیات اینترنتی کنند.

همایی با اشاره به وضعیت سرشماری در دنیا گفت: در دنیا وجه تمایز کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، انقلاب صنعتی است. کشورهای در حال توسعه که می خواهند به تحول علمی و فنی کشورهای توسعه یافته برسند از تولید سنتی به تولید صنعتی بروند نیاز به برنامه ریزی توسعه دارند که مبنای این برنامه ریزی بر اساس دانایی و ابزار دانایی هم آمار است.

مدیر مرکز آموزش و پژوهش به وضعیت نفوس و مسکن در ایران اشاره کرد و گفت: در سال 1357 جمعیت کشور حدود 38 میلیون نفر و قسمت عمده روستایی و 40 درصد شهرنشین بودند، در آن زمان نسبت جمعیتی 65 به 35 بود یعنی 65 درصد دانش آموز پسر و 35 درصد دانش آموز دختر؛ امروز در سال 95 قرار داریم 75 درصد جمعیت کشورمان شهرنشین 60 درصد ظرفیت دانشگاهها را دختران  تشکیل می دهند و نسبت جنسیتی به 50 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه یکی از پارامترهای توسعه، افزایش جمعیت شهرنشین و فارغ التحصیلی و مشارکت خانم ها در تولید و اقتصاد در کشور است گفت: متاسفانه در حوزه مشارکت خانمها در تولید و اقتصاد نرخ بسیار پایینی در کشور داریم اما در افزایش جمعیت شهرنشینی و افزایش جمعیت خانمها در حوزه تحصیل وضعیت مطلوبی وجود دارد.

سرشماری، مهمترین عاملی در برنامه ریزی و توسعه

مدیر مرکز آموزش و پژوهش با اشاره به اینکه امارهای جمعیت و اشتغال از طریق سرشماری به دست می آید گفت: سرشماری نظامی است که آمار جمعیتی و اشتغال را مشخص می کند. بارگذاری جمعیت، محیط و مساحت، ترکیب جمعیت، میزان مهاجرت ورود و خروج افراد را مشخص می کند.

وی افزود:در دنیا مکانیزم های متفاوتی وجود دارد اما در کشور ما متاسفانه  از سخت ترین و هزینه بر ترین مکانیزم ها استفاده می شود زیرا هنوزسیستم درستی ایجاد نشده است. به عنوان مثال امسال اولین بار است که سرشماری از طریق اینترنت انجام می شود و خانواده ها، خود مدارک را پر می کنند ومصاحبه کننده فقط باید اطلاعات را با کد رهگیری محل استقرار تطبیق دهد که این باعث کوتاه شدن زمان آمارگیری می شود و یک اتفاق مثبت است.

همایی بیان کرد: در کشور ما هر 5 سال باید این سرشماری اتفاق بیفتد تا آمار دقیق از تمام جوانب جمعی به دست بیاوریم زیرا این آمار مبنای تمام برنامه ریزی های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

انتهای پیام


کد مطلب: 422

آدرس مطلب :
https://www.thmporg.ir/news/422/مردم-آمار-اعتماد-کنند

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران
  https://www.thmporg.ir