نعمت اله ترکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، با اشاره به آخرین نتایج آمار و اطلاعات، نرخ تورم نقطهای استان تهران در آذر ماه ١٣٩٨ را 29/3 درصد اعلام و اظهار کرد: منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. یعنی خانوارهای استان تهران به طور میانگین 29/3 درصد بیشتر از آذر ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. نرخ تورم نقطه ای کل کشور در آذر ماه 1398 عدد 27/8 اعلام شده است.
وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطهای استان تهران در آذر ماه ١٣٩٨ در مقایسه با ماه قبل 0/2 واحد درصد افزایش یافته است، گفت: نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنی ها و دخانیات» با کاهش 2/1 واحد درصدی به 30/7 درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش 0/8 واحد درصدی به 28/9 درصد رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در ادامه به نرخ تورم نقطه ای خانوارهای شهری و روستایی استان تهران اشاره کرد و توضیح داد: نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری استان تهران 29/3 درصد است که نسبت به ماه قبل 0/3 واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 31/3 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0/7 واحد درصد افزایش داشته است.
ترکی همچنین به افزایش 5.2 درصدی نرخ تورم ماهانه استان در ماه آذر اشاره کرد و گفت: این نرخ در مقایسه با ماه قبل، 0/9 واحد افزایش داشته است. منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب 3/3 درصد و 2/3 درصد بوده است.
به گفته وی، نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری 2/5 درصد بوده که نسبت به ماه قبل، 0/9 درصد افزایش داشته، همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 2/8 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0/3 واحد درصد افزایش را نشان می دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران درباره نرخ تورم سالانه آذرماه سال جاری اظهار کرد: این نرخ برای خانوارهای استان تهران به 40/2 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 1/1 واحد درصد کاهش نشان میدهد. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
ترکی افزود: نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری 40/2 درصد با افزایش 1/0 واحد نسبت به ماه قبل و برای خانوارهای روستایی 41/7 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0/9 واحد کاهش داشته است.
وی در ادامه به تغییرات قیمت در گروه عمده خوراکی ها اشاره و اظهار کرد: در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «سبزيجات و حبوبات » (گوجه فرنگی، کدوسبز، پیاز، لوبیا سبز) است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه «حمل ونقل شخصي» (بنزین، انواع اتومبیل سواری) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
وی افزود: همچنین گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده آنها» (گوشت گاو، گوشت گوسفند، مرغ ماشینی) و گروه «ادویه و خوراکیهای طبقهبندی نشده در جای دیگر» (رب گوجه فرنگی) نسبت به ماه قبل، کاهش قیمت داشته است.
انتهای پیام./