«نعمت اله ترکی» در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اظهار کرد: یكی از بخش های مهم در برآورد شاخص قیمت مصرف كننده، بخش مسكن است. این بخش شامل زیر بخش های "اجاره بهای واحدهای مسكونی" و "خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسكونی " ( تعمیرات جزئی واحد مسكونی: لوله كشی، گچكاری، برق كاری، نصب ایزوگام و...) است.
وی افزود: در فصل بهار 1398، شاخص قیمت اجاره بهای واحدهای مسكونی در مناطق شهری استان تهران، به عدد 158/1 رسید كه نسبت به فصل قبل 3/1 درصد افزایش داشته است. مقدار این شاخص برای کل کشور عدد 142/0 بوده است. در این فصل بیشترین نرخ تورم فصلی مربوط به استان سیستان و بلوچستان با 14/7 درصد افزایش و كمترین آن مربوط به استان لرستان با 0/6 درصد افزایش است.
ترکی درباره درصد تغییرات شاخص قیمت اجاره بها در فصل بهار 1398 نسبت به فصل مشابه سال قبل یعنی فصل بهار 1397 (تورم نقطه به نقطه) هم گفت: این میزان در استان تهران، 36/1 درصد است که بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه در فصل بهار 1398 کشور بوده است.
به گفته وی، در این فصل مقدار تورم نقطه به نقطه کشور 25/6 درصد اعلام شده است. ضمن آنکه کمترین مقدار این شاخص برای استان آذربایجان غربی با 10/1 درصد بدست آمده است. به عبارتی، خانوارهای استان تهران به طور متوسط 10.5 واحد درصد بیشتر از میانگین كل كشور و خانوارهای استان آذربایجان غربی 15.5 واحد درصد كمتر از میانگین كل كشور در بخش اجاره بها هزینه كرده اند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران تصریح کرد: با توجه به اعداد مربوط به تورم نقطه به نقطه، تنها سه استان تهران، چهار محال و بختیاری و لرستان بالاتر از میانگین كل كشور بوده اند.
ترکی افزود: نرخ تورم چهار فصل منتهی به فصل بهار 1398 نسبت به دوره مشابه سال قبل در بخش اجاره بها، برابر 22.6 درصد است. این رقم در استان تهران 33/0 (درصد) بیشترین عدد و در استان آذربایجان غربی 8/7 (درصد) كمترین عدد را نشان می دهد.
انتهای پیام./