کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جزئیات اولین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران در سال 98

17 ارديبهشت 1398 ساعت 13:37


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، عصر دوشنبه اولین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران به ریاست «انوشیروان محسنی بندپی» استاندار تهران، دبیری «نعمت اله ترکی» رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، حضور 4 فرماندار پیشوا، قرچک، ورامین و پاکدشت، مدیران کل دستگاه های اجرایی در محل سالن جلسات استانداری تهران برگزار شد.

ترکی در ابتدای این جلسه به ارائه گزارشی از تحولات سرزمینی جنوب شرق استان تهران پرداخت.

وی گفت: شهرستان های استان تهران بر اساس موقعیت جغرافیایی و مجاورت پهنه بندی شده اند. این پهنه بندی شهرستان های استان را برای برنامه ریزی به 5 منطقه تقسیم کرده که در این جلسه به تحولات سرزمینی منطقه 4 می پردازیم. (منطقه 4 شامل 4 شهرستان پیشوا، قرچک، ورامین و پاکدشت) است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه در هر کیلومتر مربع در کشور 49 نفر زندگی می کنند، تعداد تراکم جمعیت در استان تهران را هشداردهنده خواند و اظهار کرد: این رقم در استان تهران 969 نفر، در شهرستان پاکدشت 519 نفر، در شهرستان قرچک 2990 نفر، در شهرستان ورامین 184 نفر و در شهرستان پیشوا 331 نفر در هر کیلومتر مربع است.

ترکی با بیان اینکه 44 درصد اراضی کشاورزی استان تهران در این 4 شهرستان وجود دارد، افزود: وجود سهم قابل توجه شاغلان در بخش صنعت و کشاورزی از مهمترین ویژگیهای اقتصادی جمعیت در این منطقه است. این موضوع به ویژه در شهرستان پیشوا و سهم قابل توجه شاغلان بخش کشاورزی بارزتر است.

وی در ادامه به طرح آمایشی استان برای این منطقه اشاره و سناریوهای هر منطقه را تشریح کرد.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران همچنین توضیحات مشروحی درمورد سند برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی 4 شهرستان پیشو، قرچک، ورامین و پاکدشت ارائه کرد.

ترکی تقسیمات اراضی و تداخل حریم و محدوده شهر پاکدشت با شهرستان ری و برخی شهرستان های دیگر استان تهران را مورد توجه قرار داد و بحث های چالشی بسیاری در این باره میان اعضای جلسه صورت گرفت.

در این جلسه همچنین به طرح کاداستر اراضی که از سوی جهاد کشاورزی استان با پایلوت اراضی کشاورزی شهرستان قرچک آغاز شده اشاره شد.

* 290 هزار هکتار از اراضی استان تهران زیر پوش طرح کاداستر قرار میگیرند 

 «کریم ذوالفقاری» در این جلسه افزایش جمعیت در استان تهران را زنگ خطر جدی دانست و اظهار کرد: من به عنوان مدیری دولتی در استان تهران، میگویم تهران ظرفیت استقرار جمعیت بیش از این میزان را ندارد، 20 درصد جمعیت کشور در استان تهران مستقر شده بنابراین مسئولان استان اجازه ندهند جمعیت بیشتری در استان تهران متمرکز شود.

وی درباره سند دار شدن اراضی کشاورزی استان تهران تا سال 98 گفت: قرارداد طرح کاداستر اراضی منعقد شده و ما به جای 187 هزار هکتار 290 هزار هکتار اراضی بایر و دایر را زیر پوشش قرار داده ایم.

*استان تهران 39 شهرک صنعتی دارد

«یداله صادقی» در این جلسه اظهار کرد: سال هاست به دلیل نابسامانی فضاهای صنعتی خارج از محدوده و توسعه صنعت بدون برنامه ریزی و سیاست های ما در استان تهران رنج می بریم.

وی افزود: از سال 46 مصوبه ای برای فعالیت صنعت در استان تهران مصوب شد که براساس آن به برخی فعالیت های صنعتی در شعاع 120 کیلومتری پایتخت مجوز داده نمی شود. همچنین از دهه 80 هم فعالیت های صنعتی را در پیرامون شهر تهران در شهرک های صنعتی متمرکز کردیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر 39 شهرک صنعتی در استان تهران وجود دارد، گفت: در سال 89، 10 لکه صنعتی در سطح استان مصوبه هیئت دولت گرفت و تحت عنوان شهرک صنعتی خصوصی ساماندهی شد.

صادقی با اشاره به گسترش بی قاعده مراکز تجاری در شهرها و وجود 48 لکه و مجتمع صنعتی قابل توجه در شهرستان های ری، پاکدشت، قرچک و ورامین افزود: متأسفانه با وجود این آمار در سطح استان تهران، از طرفی با جمعیت جویای کار و از طرفی دیگر با محدودیت فضاهای صنعتی مجاز روبه رو هستیم و این تناقض موجب شده فضاهای صنعتی غیرمجاز ایجاد شود که باید بر اساس سند آمایش سرزمینی مدیریت مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.

*تمام طرح های جامع شهری باید پیوست سلامت و محیط زیست داشته باشند

«کیومرث کلانتری»، با بیان اینکه جنوب و جنوب شرق استان تهران آلوده ترین نقاط از منظر محیط زیستی است، اظهار کرد: شهر ری از عسلویه هم آلوده تر است و ما ناپایدارترین توسعه را در جنوب و جنوب شرق استان شاهد هستیم.

وی افزود: در دهه 40 ظرفیت زیستی تهران 4 میلیون نفر اعلام شد در حالی که هم اکنون در حالت خوشبینانه اش تهران حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد.

کلانتری با اشاره به کلید واژه محدودیت شعاع 120 کیلومتری برای استقرار صنایع در تهران گفت: براساس قانون هوای پاک در سال 96، تمام طرح های جامع شهری باید پیوست محیط زیست و سلامت داشته باشند در حالی که این مهم مورد غفلت واقع شده است. در شهرستان پاکدشت هم مناطق مسکونی در فضاهای حفاظت شده بدون توجه به ضوابط ایجاد شده است.

مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران ادامه داد: در حالی که استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری ممنوع است اما در اجرا تنها سازمان محیط زیست آن را رعایت می کند در حالی که عمل به قانون برای همه دستگاه های اجرایی است.

وی با بیان اینکه در جنوب و جنوب شرق استان، 29 لکه و شهرک صنعتی از 68 لکه صنعتی استان وجود دارد، اظهار کرد: 7 هزار و 500 واحد صنعتی مجاز و غیر مجاز در این مناطق شناسایی شده که روزانه 1700 تن پسماند صنعتی از 2041 تن پسماند صنعتی  مجموع استان در این مناطق تولید می شود.

کلانتری افزود: 270 تن پسماند ویژه صنعتی از 400 تن پسماند ویژه صنعتی استان مربوط به این منطقه از استان تهران است. همچنین 200 هزار متر مکعب لجن صنایع چرم در این منطقه دپو شده  و 400 تن پسماند صنایع کشتارگاهی و روزانه 11 هزار تن پسماند شهری وارد این منطقه میشود. در حالی که فقط تلمبار شده و دفن و پالایشی انجام نمیشود.

پس از اظهارات مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران، استاندار دستور داد تا به سرعت کارگروه محیط زیست استان تشکیل جلسه دهد.

*طرح های عمران شهری را باید مکلف به تبعیت از سند آمایش کنیم

«محمد تقی زاده» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران نیز در این جلسه گفت: در طرح آمایش سرزمینی باید راهبردهای کلان را بر اساس ظرفیت ها و جمعیت مطرح کنیم. در مقیاس محلی طبق قانون مصوب سال 84 محدوده و حریم شهرها همزمان با توسعه شهرها باید مشخص شوند و خلاهای موجود نیز بر اساس سند آمایش سرزمین در اسناد محلی اصلاح شود.

وی اظهار کرد: در نقاطی که زمین ها و حرایم شهرها تداخل دارند باید به مصوبات شورای برنامه ریزی شهرستان ها مراجعه و این مسائل را حل کرد.

به گفته او در استان ها ذیل بند 2 قانون 99 شهرداری ها که شهر تهران در آن استثنا شده تخلف در ساخت و سازها باید در کمیسیون ماده 100 مطرح شود اما در پایتخت شهرداری نیازی به طرح تخلف در ساخت و ساز در این کمیسیون ندارد و می تواند برای قلع و قمع بناها اقدام کند.

تقی زاده افزود: آنچه که باید به عنوان راهبرد در سند آمایش مطرح شود این است که بتوانیم از این پس طرح های عمران شهری را مکلف به تبعیت از این سند کنیم تا در اجرای طرح های خود آن را ملاک عمل قرار دهند.

*رئیس شورای اسلامی استان تهران: احکام قلع و قمع اجرایی نمیشود!

«الهام فخاری» رئیس شورای اسلامی استان تهران نیز در ادامه این جلسه بر لزوم تعیین میزان انحراف شهرداری ها از طرح های تفصیلی شهرها تاکید کرد و گفت: باید متوجه بود که استقرار بیش از پیش صنایع، مهاجرت روز افزون به این استان را به دنبال دارد و در پی این مهاجرت نیاز به خدمات زیر ساختی و مسکن هم افزایش می یابد.

وی خواستار جدیت در برخورد با تخلف در ساخت و سازها و تجاوز به حریم شهرها شد و تصریح کرد: چند درصد از احکام قلع و قمع صادر شده کمیسیون ماده 100 در این زمینه، عملیاتی شده است؟ خود بنده شاهد بوده ام که برخی احکام قلع و قمع های سال 95 هنوز اجرایی نشده است.

انتهای پیام./

 


کد مطلب: 1998

آدرس مطلب :
https://www.thmporg.ir/news/1998/جزئیات-اولین-جلسه-شورای-برنامه-ریزی-توسعه-استان-تهران-سال-98

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران
  https://www.thmporg.ir