به گزارش پايگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، اسحاق جهانگیری با حضور در واحد دامپروری 3 هزار واحدی سالکی مورد استقبال عباس ملکوتی خواه فرماندار شهرستان پیشوا، معاونین وی، بخشداران و مسئولان شهرستان پیشوا قرار گرفت و سپس از این واحد دامپروری بازدید کرد.
در این مراسم سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، داود کرمی معاون امور اقتصادی و بین الملل استانداری، حمید پورمحمدی معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمود فتاح الجنان مشاور وزیر و مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان ها، حسن رکنی و محمدعلی طهماسبی معاونین امور تولیدات دامی و امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و مدیران کل دامپزشکی و جهاد کشاورزی استان تهران و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی نیز حضور داشتند.
معاون اول رئیس جمهور سپس با حضور در واحد پرورش سبزی و صیفی اردستانی ضمن افتتاح این واحد کشاورزی، به ایراد سخنرانی پرداخت.
جهانگیری گفت: یکی از مهمترین اتفاقات و دستاوردهای جمهوری اسلامی این بود که در یک سال نخست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با رای مردم، نوع حکومت و قانون اساسی مشخص شد و نهادهای تصمیم گیری یکی پس از دیگری تعیین شدند.
وی افزود: امیدوار هستیم طوری بتوانیم عمل کنیم که جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام کارآمد برای دنیا و آخرت مردم گام بردارد و دنیایی زیبا ترسیم کند که در آن مردم از رفاه و آسایش بهره برده و کشورشان از توسعه مناسب برخوردار شود و این مهم نیازمند این است که دولت و ملت با همدلی برای کارهای کوتاه مدت و بلند مدت که به سرنوشت کشور بستگی دارد، گام بردارند.
توسعه طرح های کشاورزی از اولویت های دولت و وزارت جهاد کشاورزی است
جهانگیری توسعه طرح های کشاورزی را از اولویت های دولت تدبیر و امید و وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: بخش کشاورزی در اقتصاد و توسعه ایران، جایگاه بسیار مهمی دارد و امسال که رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) به عنوان سال "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" نامگذاری کرده اند، یکی از مهمترین صحنه اقدام و عمل ما در ارتباط با اقتصاد مقاومتی، بخش کشاورزی خواهد بود.
وی افزود: بخش کشاورزی از نقشی ویژه و منحصر به فرد در اقتصاد ایران برخوردار است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بیش از 27 تا 30 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند که مهمترین محل تامین کار و فعالیت این جمعیت بزرگ روستایی، بخش کشاورزی است و تقریبا امنیت غذایی کشور و نیازهای غذایی کشور در روستاها تامین شده و به کل کشور منتقل شده و بخشی از آن نیز صادر می شود.
کشاورزی در تولید ناخالص داخلی سهم بسیار بالایی دارد
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی سهم بسیار بالایی دارد افزود: از جهت گیری های مهم اقتصاد مقاومتی، امنیت غذایی، تامین ذخایر راهبردی و ذخایر استراتژیک کشور است که در همه این بخش ها، کشاورزی نقش مهمی داشته و ما می توانیم با اطمینان بگوییم بخش کشاورزی توانسته مسئولیت های مهمی که برعهده داشته به صورت جدی تامین کند.
جهانگیری افزود: در بخش خاک، موضوعی جدی پیش رو داریم زیرا که بخش وسیعی از کشور بیابانی و کویری بوده و بخش کمتری از آن حاصلخیز است که باید از آن حفاظت و حراست شود.
وی یادآور شد: کشور ایران کشور خشکی است و مدیریت آب از جدی ترین مسائلی است که باید این کشور هم برای امروز و هم برای آینده به آن فکر کند.
معاون اول رئیس جمهور حرکت به سوی آبیاری نوین را از سیاست های دولت و وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید تا آنجا که می توان از روش های سنتی و آبیاری غرقابی جلوگیری کرد و به سمت آبیاری های مدرن، قطره ای و بارانی و روش های جدید پیش برویم.
جهانگیری افزود: یکی از کارهای مهم در دستور کار به منظور مدیریت منابع آبی، حرکت به سمت توسعه کشت های گلخانه ای است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در سال گذشته طی توافق جهاد کشاورزی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر گردید که سازمان مدیریت، سیستم بانکی و دولت در این زمینه اعتبار اختصاص دهند و با کمک صندوق توسعه ملی در راستای تامین مالی، به کشت های گلخانه ای در سال جاری به عنوان یک اولویت پرداخته شود.
وی مجتمع کشاورزی شهرستان پیشوا را یک کار نمونه دانست و گفت: اینکه یک مجموعه علاقمند به تولید کشاورزی ظرف 4 ماه توانسته چنین کاری انجام دهد بسیار خوب است، این گلخانه نیمه صنعتی است و امیدواریم در سال آینده به صورت کامل صنعتی شود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: بخش کشاورزی از جمله بخش هایی است که در رشد اقتصادی سه درصدی سال 93 سهم اصلی ایفا کرد و در سال 94 رشد مثبت خود را ادامه داد و در سال 1395 با سیاست گذاری ها و حمایت های لازم و با استفاده از منابع بانکی، منابع صندوق توسعه ملی و بودجه دولت حتما شاهد تحولات جدی تری در این بخش خواهیم بود.
دامداران در بخش گوشتی و شیری توسعه قابل توجهی داده اند
جهانگیری یادآور شد: دامداران کشور عمدتا به سمت تولید به روش صنعتی پیش رفته اند و در بخش گوشتی و شیری توسعه قابل توجهی داده اند به گونه ای که اکنون یکی از دغدغه های آنها نبود بازار مصرف محصولات است.
تولید کننده در یک فضای رقابتی می تواند ادامه حیات داشته باشد
معاون اول رئیس جمهور افزود: تولید کنندگان امروز با دولت بر سر تعرفه ها و سیاست های تجاری، پولی و بانکی صحبت می کنند و این نشان می دهد که تولید کننده امروز با تولیدکننده سال های گذشته متفاوت حرف می زند و می داند تولیدکننده در یک فضای رقابتی می تواند ادامه حیات داشته باشد و محصول باکیفیت تولید کند.
وی در ادامه گفت: ما باید دغدغه دامداران را از نظر شیر حل کنیم و مدتی است تصمیم گیری شده که این مسئله حل شود تا این محصول به نحو مناسبی خریداری گردد.
تولید خوب، سرمایه گذاری خوب را به دنبال دارد
جهانگیری یکی از اولویت های مهم سال جاری را مسئله تولید عنوان و تصریح کرد: تولید کننده باید با اطمینان خاطر تولید و ایجاد اشتغال کند و تولید خوب، سرمایه گذاری خوب را به دنبال دارد.
وی افزود: یکی از اولویت های دیگر ما صادرات است، تولید کننده ای موفق است که بتواند محصول خود را در بازارهای بین المللی صادر کند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: امیدوارم سال 95 سال بسیار خوبی برای بخش کشاورزی کشور باشد و تولیدکنندگان با خیال راحت به تولید پرداخته، بازار داخلی وامنیت غدایی را تامین کنند.
وی افزود: کشت فراسرزمینی مورد حمایت دولت است و فعالان می توانند در کشورهای همسایه کشاورزی کرده و محصول با اطمینان را به داخل کشور بازگردانند.
جهانگیری گفت: پیگیر جاده بین مزارع شهرستان پیشوا نیز هستیم تا با آسفالت آنها دغدغه کشاورزان در این بخش مرتفع شود.
انتهای پیام/