به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران سومین جلسه تدوین سند توسعه شهر تهران به ریاست نعمت الله ترکی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، عیسی فرهادی فرماندار پایتخت، سالاری عضو شورای شهر تهران و مدیران برگزار شد.
نعمت الله ترکی در ابتدای این جلسه گفت: همیشه حاصل بی نظمی ها و عدم هماهنگی ها و چالش ها در مدیریت شهرها و استان ها نداشتن سند توسعه بوده و اگر هم برنامه ای وجود داشته به بهانه نداشتن منابع و یا نوع نحوه اجرا بوده است. اما در استان تهران تصمیم گرفتیم سند توسعه را تدوین کنیم برای همین تدوین سند شهرستان به شهرستان در استان تهران را طی جلساتی با چشم انداز سال 1400 برنامه ریزی کردیم تا برنامه هر دستگاه اجرایی مشخص و تعیین شود.
وی افزود: مهمترین بخش این برنامه ها موضوع توسعه شهری و شهرسازی است. متاسفانه طرح جامع تهیه و ابلاغ شده اما اجرایی نشده است و نتیجه آن همین نابه سامانی ها است. در همین استان تهران دو شهر کنار هم داریم که یک شهر مجوز تراکم 5 طبقه می دهد و شهر دیگر رویکرد دیگری دارد در حالی که در همین طرح تفصیلی تمام جانمایی ها دیده شده اما با کمیسیون های ماده 100 به راحتی برنامه ها را زیر پا می گذارند.
نکته دیگر اینکه ما اصلا مشکل منابع مالی نداریم و اصلا نباید منتظر تامین مالی از سوی دولت باشیم. بعنوان مثال در استان تهران 2 هزار میلیارد تومان اعتبارات مصوب ملی استانی داریم که اگر تخصیص آن صد درصد باشد با نیازها سنخینی ندارد.
*سال 96 نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان پول ارزش افزوده از مردم تهران گرفتیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اظهار کرد: در استان تهران سال 96 نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان از محل ارزش افزوده پول نقد از مردم اخذ شد که 2500 میلیارد تومان به شهرداری تهران و 2500 میلیارد هم به شهرداری های شهرستان های تهران پرداخت شده اما کجا هزینه شده است؟ یا اینکه 60 درصد گردش مالی کشور در استان تهران است که نزدیک به 60 هزار میلیارد تومان می شود که این رقم واقعی است اما وقتی برنامه نباشد مشخص نمی شود چگونه هزینه شده است.
یا اینکه بودجه شهرداری تهران 17 هزار میلیارد تومان است که 8 هزار میلیارد تومان آن عمرانی است. در کنارآن بودجه نهادها و بنیادها و تامین اجتماعی و ... هم داریم اما وقتی برنامه نیست مشکل بر می خوریم. البته نه اینکه برنامه نداشتیم علت آن این است که برنامه ها از بالا به پایین بوده و در اجرا به مشکل خورده است اما حالا از شهرستان ها آغاز کردیم تا برنامه به سطح منطقه ای برسد.
*منطقه 22 تهران بر اساس چه برنامه ای ایجاد شد؟
نتیجه بی برنامه گی ها این است که بدون طرح و برنامه یک مرتبه منطقه 22 ایجاد شده و حالا بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد. کنار دهکده المپیک شهرک گلستان ایجاد شد و حالا این شهرک به سمت چیتگر تا کرج انفجار جمعیت و توسعه شهر تهران را شاهد هستیم. آیا فکری برای ایاب و ذهاب و تامین انرژی این توسعه بی برنامه شده است؟ از هر مدیری هم سوال کنیم می گوید در جریان نیستم.
انتهای پیام./