به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، حمیدرضا زکی زاده با اشاره به اینکه سیلاب های ناشی از باران های شدید تاکنون بیش از 100 میلیارد تومان به شهرستان های اطراف تهران خسارت وارد کرده است، افزود: چنانچه یک میلیون متر مکعب سازه آبخیزداری در مناطق کوهستانی استان تهران احداث شود 100 میلیون متر مکعب آب برای مصارف کشاورزی در دسترس قرار می گیرد و از خسارت میلیاردی و تهدیدات جانی شهروندان نیز جلوگیری خواهد شد.
وی گفت: برای اجرای کامل طرح های آبخیزداری 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما سالانه مبلغ بسیار ناچیزی در حدود 3 تا 4 میلیارد تومان اختصاص می یابد که حتی برای اجرای یک درصد عملیات نیز کافی نیست.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود: تغییرات آب و هوایی سبب شده است تا اگر قرار است 300 میلی متر باران در تهران داشته باشیم این میزان باران بطور ناهمگون و با شدت بالا اتفاق می افتد و همین مسئله سبب وقوع سیل های متعدد می شود و این روند در سال های آینده تشدید خواهد شد.
زکی زاده گفت: با اختصاص اعتبارات کافی و با اجرای طرح های آبخیزداری از شدت خسارات وقوع سیل ها جلوگیری می شود و با نگهداری آب در بالادست امکان جذب آب و تقویت منابع آب زیرزمینی فراهم می شود.
وی افزود: سازه های آبخیزداری در کنترل رسوب و افزایش عمر مفید سدها تأثیر بسیار زیادی دارد و بطور میانگین فرسایش سالانه 15 تن خاک حاصلخیز را به کمتر از 10تن در هکتار کاهش می دهد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: سدهای کشور و به طور خاص سدهای استان تهران از اهمیت حیاتی بالایی برخوردار است که با توسعه ساخت و ساز و تخریب و تغییر کاربری نرخ تولید رسوب افزایش یافته که این مسئله ضرورت تخصیص اعتبارات کافی برای اجرای طرح های آبخیزداری را برای مسئولان آشکار می کند.
زکی زاده افزود: در طول اجرای پنج برنامه توسعه تاکنون فقط یک میلیون و 300 هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری در استان تهران انجام شده است.
انتهای پیام/