به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، صبح امروز یک شنبه، چهارمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران مشترک با کمیته برنامه ریزی شهرستان تهران به ریاست "محمدحسین مقیمی" استاندار تهران، دبیری " نعمت الله ترکی" رئیس سازمان مدیریت تهران و حضور "عیسی فرهادی" فرماندار تهران، قائم مقام شهرداری تهران، "پروانه مافی" نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، معاونین استاندار و جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی در محل ساختمان میرعماد فرماندار تهران برگزار شد.
*فرماندار تهران: پادگان های نظامی را مدرسه کنیم!
عیسی فرهادی در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود در حوزه آموزش و پرورش، گفت: سهم آموزش و پرورش در تهران پایین است و در این زمینه در حوزه ساخت مدارس و همچنین نوسازی مدارس با مشکلات جدی مواجه هستیم که باید دراین عرصه گام های موثری برداشته شود.
وی افزود: برای حل کمبود سهم آموزش و پرورش و تخصیص زمین برای ساخت مدارس می توانیم از ارگانهای نظامی که پادگانهای فراوانی در شهرستان تهران دارند بهره بگیریم و با تخصیص بخشی از زمین این پادگانها مدارس را برپا کنیم.
وی ادامه داد: در شهر تهران 500 هزار واحد خالی دارم که قطعا اینها محل سکونت مهاجرین سایر استانها خواهد بود که هر یک از آنها بچههای مدرسهای دارند لذا باید به این نکته توجه داشته باشیم که سالانه شاهد افزایش دانش آموزان در مقاطع مختلف هستیم .بی تردید باید در برنامه ریزیهای این حوزه به این نکات توجه ویژه ای داشته باشیم.
*تهران اداره گردشگری ندارد!
فرماندار تهران دربخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع گردشگری و مشکلات این حوزه در سطح شهرستان تهران اشاره کرد و افزود: 2.5 میلیون نفر گردشگر در نوروز از داخل کشور وارد شهرستان تهران شده بودند و در طول سال نیز شاهد حضور 20 میلیون گردشگر در شهرستان تهران هستیم. باوجود این حجم گسترده از ورود گردشگران به تهران، متاسفانه تهران فاقد اداره گردشگری است لذا باید دراین حوزه اقدام جدی صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: 173 طرح نیمه تمام در حوزه گردشگری در شهر تهران وجود دارد که باید در اسرع وقت تکمیل شوند. بی تردید با تکمیل این پروژهها شاهد ایجاد 100 هزار شغل جدید خواهیم بود. قطعا ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری وجود دارد که میتوان با گسترش تختهای هتلی علاوه بر جذب گردشگر فرصتهای مناسب شغلی که نیاز امروز جامعه است فراهم کنیم.
*تعلل شهرداری تهران در بازگشایی ایستگاه متروی پرند
محمد حسین مقیمی استاندار تهران درباره حمل و نقل ریلی در سطح استان تهران گفت: در بین خطوط متروی تهران خطی وجود دارد که تا فرودگاه امام خمینی در حال حاضر تکمیل شدن است و برای پیشرفت تا شهر جدید پرند نیاز به ساختن چند ایستگاه دارد.
وی افزود: درست است که باید دولت پولی را که به شهرداری اختصاص دارد پرداخت کند؛ اما تا به حال شهرداری در بازگشایی ایستگاه پرند تعلل کرده است. ضمن اینکه وزارت راه آمادگی خود را برای احداث متروی پردیس نیز اعلام کرده است.
استاندار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره اقدماتی که باید توسط سازمان بهزیستی انجام شود، گفت: برابر قانون باید سه درصد استخدامها در سازمان های دولتی از میان معلولان باشد؛ البته در مواقعی قانون تخفیف پیدا میکند ولی به طور کامل اجرا نمی شود. ما در قبال این تکالیف قانونی مسئول هستیم و باید این سه درصد از میان معلولین جذب شود اگر تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده باید برای جبران آن کارهای جدی انجام داد.
*بازدید 5 میلیون نفری از نمایشگاه کتاب تهران
وی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب اظهار کرد: حدود 5 میلیون نفر از نمایشگاه کتاب بازدید کردند که باید از تمام دستگاههای اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تشکر کرد. در این دوره از نمایشگاه 30 میلیارد تومان کتاب به فروش رسیده است.
مقیمی به برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و افزود: جشنواره فیلم فجر کار بسیاری خوبی بود که توسط بخش خصوصی برگزار شد. برگزاری کنندگان این مراسم بامشکلاتی مواجه بودند و نیازهایی داشتند که باید این مسائل مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در برخی مناطق شهرداری تهران در زمینه فضاهای فرهنگی اقدامات خوبی انجام شده است؛ این در حالی است که مردم ما مردمی فرهنگی هستند و درصد زیادی از هزینههای فرهنگی را خود پرداخت میکنند.
*اماکن فرهنگی باید حفظ شوند
استاندار تهران تاکید کرد: کمبود فضاها باید در طرح جامع فرهنگ و ارشاد استان تهران دیده شود و از فضاها و سالنهای چند منظوره موجود برای شهر و شهرستان تهران استفاده کرد. بی تردید باید فضاهایی مانند کتابخانه،سرای محله و ... که از نیازهای اصلی جامعه هستند با توجه به جمعیت به حد کافی موجود باشد.
وی ادامه داد: ما باید ظرفیتهای خود را برای ورود گردشگر به کشور و سطح استان تهران افزایش دهیم. از این جهت راضی نیستیم تا یک مجموعه فرهنگی در حال از بین رفتن باشد. باید چنین اماکنی را شناسایی و نسبت به بازسازی آنها اقدام کنیم و بی تردید راضی نیستم ضربه ای به آثار فرهنگی وارد شود.
*درخواست نماینده مجلس از استاندار: طرح جامع مدیریت شهری تهران را پیگیری کنید
پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: بی تردید مباحث اساسی شهر تهران حل نخواهد شد مگر با همکاری همه دستگاههای مربوطه، مجلس، استانداری، شهرداری و دولت. قطعا حل بسیاری از معضلات شهر تهران در گرو حل مسائل اساسی این شهر است که نیازمند شکلگیری این همکاری میان دستگاههای مختلف در سطح شهرستان است.
وی افزود: موضوع مدیریت واحد شهر تهران از اهمیت بسزایی برخوردار است که در قانون به شکل صریح مورد تاکید قرار گرفته و در آن واگذاری 23 وظیفه غیر حاکمیتی از دولت به شهرداریها عنوان شده است. این موضوع در برنامههای سوم و چهارم و پنجم و ششم توسعه کشور نیز عنوان شده است اما متاسفانه تاکنون این مهم محقق نشده است.
مافی ادامه داد: اگر ظرف سالهای گذشته 23 وظیفه عنوان شده به شهرداریها و مدیریت شهری واگذار میشد امروز با انباشت مشکلات مواجه نبود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع آسیبهای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین مسائل شهری اشاره کرد و افزود: متاسفانه به دلیل نبود مدیریت واحد شهری هر یک از دستگاههای مذکور در حوزه آسیبهای اجتماعی مشکلات را گردن دستگاه دیگر میاندازد لذا درخواست من این است که با کاری انقلابی قانون را در این حوزه اجرایی کنیم. قطعا اگر این قانون اجرا شود بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید از ظرفیتهای گسترده شهرداری تهران در حل مشکلات این شهر به ویژه آسیببهای اجتماعی استفاده کنیم؛ امری که تا کنون محقق نشده است. متاسفانه امروز در تهران متولی مشخصی برای رسیدگی به امور مختلف وجود ندارد.
*پیگیری های طرح 5 ساله مدیریت جامع شهری تهران
وی در ادامه به طرح جامع مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: این طرح در سال 1392 به صورت جدی مطرح شد و از آن موقع پیگیریهای توسط دولت و مجلس ادامه دارد اما با توجه به تعلل دولت در خصوص ارائه این لایحه به صورت موازی مجلس طرحی را در خصوص این موضوع تهیه کرد و امروز این طرح در ساعت 16 در کمیسیون درآمدها مباحث مالیاش تعیین تکلیف خواهد شد تا در مراحل بعدی به صحن علنی ارسال شود.
مافی ادامه داد: با شورای نگهبان نیز تعامل لازم در خصوص این طرح داشتهایم تا با هماهنگی به تصویب برسد. با این وجود اگر این موضوع در قالب لایحه از سمت دولت ارسال شود قطعا بهتر است؛ لذا از استاندار تهران درخواست میکنم این مسئله را پیگیری کند.
وی در بخش دیگری به موضوع مدیریت بحران در شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهر تهران، شهر منتظر بحران است؛ لذا باید آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانها داشته باشد. تهران به عنوان شهری استثنا مدیریت بحرانش با شهردار است اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که در هنگام وقوع زلزله تهران و حومه آن دچار آسیب و خسارت می شود لذا مدیریت دوگانهای داریم به شکلی که در تهران مدیریت بحران بر عهده شهردار و در حومه آن مدیریت بحران بر عهده استاندار است.
مافی تاکید کرد: باید این مشکل حل شود و نیاز است که استاندار تهران در این زمینه حضور پیدا کند و مدیریتی واحد را تشکیل دهد.
*عقب ماندگی تهران در طرح حمل و نقل ریلی
وی به موضوع حمل و نقل ریلی و گسترش مترو در شهرستانهای حومه شهر تهران اشاره کرد و افزود: در ابتدای تشکیل مجلس تمامی نمایندگان تهران به مردم اسلامشهر قول دادند که قطار شهری را در این شهرستان احداث کنند اما این موضوع با مشکلاتی روبرو است و مشکل اساسی این است که راهآهن و قطار شهری در تهران با مدیریتی سهگانه مواجه است به شکلی که قطار شهری در اختیار شهرداری و راه آهن شرکتی مجزا و همچنین شهرهای جدید نیز توسط شرکتی مجزا مدیریت میشود و هر یک از این دستگاهها کار خود را انجام می دهند لذا موضوعات این حوزه با بن بست مواجه میشود؛ بنابراین نیاز است که این سه مدیریت را یکی کنیم و در اختیار شهرداری تهران قرار دهیم. قطعا شهرداری تهران این ظرفیت را دارد که این مسئولیت را بپذیرد و در قبال آن پاسخگو باشد.
مافی تاکید کرد: مقرر بود تا سال 1404، 70 درصد حمل و نقل شهر تهران بر پایه حمل و نقل ریلی باشد که این موضوع در قالب تحقق طرح جامع حمل و نقل گنجانده شده بود اما امروز تنها 15 درصد از این مهم محقق شده است و ما شاهد یک عقب ماندگی در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: از طرح جامع حمل و نقل عقب هستیم. بیتردید موضوع حمل و نقل باید در اولویت کارهای شهرداری قرار بگیرید و به طور جد این موضوع دنبال شود.
انتهای پیام./