در ابتدای نشست، «سید محمدرضا گلدانی» رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران ضمن تبریک سال جدید و آرزوی موفقیت برای مدیران دستگاه های اجرایی، با اشاره به دستور کار جلسه اظهار داشت: مسئله فرونشست زمین در استان تهران و لزوم برنامه جامع برای جلوگیری از پیشروی این پدیده، موجب شد که موضوع فرونشست در دستور کار شورای برنامه ریزی قرار گیرد.
«اسکندر صیدایی» معاون سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس سازمان نقشهبرداری کشور در سخنانی اظهار داشت: کلیه رصدهای دقیق نقشه برداری نشانه دهنده تداوم فرونشستهای زمین در استان تهران است.
وی برداشت بی رویه از چاههای عمیق در اطراف تهران را عامل اصلی فرونشست زمین عنوان کرد و افزود: طبق برآوردها، چاه های عمیق در منطقه جنوب و جنوب غربی استان تهران حفر شده و این مسئله باعث فرونشست زمین در شهریار و دشت ورامین به اندازه ۳۵ سانتی متر و ۲۵ سانتی متر در سال شده است.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور مهاجرت بسیاری از مردم از شهرها و استانهای دیگر به تهران و عملیاتهای زیرزمینی در تهران مانند احداث تونل مترو و کانال فاضلاب را از دیگر مسائل موثر در بروز فرونشست بیان کرد.
در ادامه «محمدصادق معتمدیان» بر لزوم تقویت زیرساختها و نظارت بر برداشتهای غیرمجاز آب زیرزمینی تأکید کرد و از همکاری دستگاههای اجرایی برای توسعه همهجانبه استان خبر داد.
استاندار تهران همچنین به موضوع برداشتهای غیرمجاز آب زیرزمینی بهعنوان یکی از چالشهای اصلی استان اشاره کرد و گفت: این معضل نیازمند نظارت جدیتر حاکمیت و همکاری دستگاههای مرتبط است تا با مدیریت صحیح، از منابع زیرزمینی استان حفاظت شود.
نماینده عالی دولت در استان تهران در این نشست با اشاره به تلاشهای انجامشده در راستای توسعه زیرساختهای استان تهران، اظهار داشت: با همکاری دستگاههای اجرایی و زحمات مجموعه همکاران، اقدامات مؤثری در سطح شهرها و شهرستانهای استان تهران انجام شده است.
معتمدیان در ادامه از برنامهریزی برای بهرهبرداری از ظرفیتهای سازمانهای دولتی و اجرایی خبر داد و بیان کرد: با استفاده از این ظرفیتها و هماهنگیهای بینسازمانی، میتوانیم نیازهای استان را بهصورت مؤثرتری تأمین کنیم.
«ابراهیم عزیزی» نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در سخنانی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه مبتنی بر سند چشم انداز و اسناد بالادستی تدوین شده است، گفت: برنامه ۵ ساله، مهمترین سند برای پیشرفت کشور است.
وی، اولویت محوری و مسئله محوری را از مزیت های برنامه هفتم توسعه دانست و گفت: در این برنامه، برای هر تکلیف، معیار و سنجه ای در نظر گرفته شده تا حرکت توسعه از وضعیت فعلی به آینده را مشخص کند.
وی یادآور شد: مردمی سازی، رشد سرمایه گذاری، رفع موانع تولید، استفاده از شرکت های دانش بنیان و تأکید بر بهره وری از ویژگی های برنامه هفتم است.
گفتنی است در نخستین نشست شورای برنامه ریزی استان تهران، «امیرخلیلیان» مدیرکل دیوان محاسبات استان تهران و «محمداسماعیل توکلی» رئیس مرکز اورژانس استان تهران به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته پرداختند.