رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با اشاره به این که «اشتغال با کیفیت» محصول بازار «مهارت» است، گفت: راه حل مشکل اشتغال و مهارت آفرینی، ارائه صِرف تسهیلات بانکی نیست و باید در قالب اکوسیستم منسجم و یکپارچه، راهبری شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران:
«اشتغال با کیفیت» محصول بازار «مهارت» است
14 آذر 1401 ساعت 13:25
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با اشاره به این که «اشتغال با کیفیت» محصول بازار «مهارت» است، گفت: راه حل مشکل اشتغال و مهارت آفرینی، ارائه صِرف تسهیلات بانکی نیست و باید در قالب اکوسیستم منسجم و یکپارچه، راهبری شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، «علاءالدین ازوجی» سیزدهم آذرماه در چهارمین نشست تخصصی ملی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، ضمن تبیین ظرفیتها و جهتگیری اشتغالپذیری در نظام وظیفه به تحولات بنیادی اشتغال، وظایف، مهارتها و صلاحیت ها در «جهان رو به تغییر» پرداخت.
وی یادآور شد: متاسفانه، نظام آموزشی موجود کشور از تحصیلات پایه، متوسطه و عالی، ارتباط مناسبی با مؤلفههای اشتغالپذیری و بازار کار ندارد که اکنون شاهد وجود مشکلاتی در حوزههای افزایش بیکاری دانشآموختگان و عدم تغییری جدی در حوزه بهرهوری و رفاه هستیم.
وی ادامه داد: در نوع مواجهه سرمایه انسانی و نظام وظیفه موضوعاتی مانند شکاف مهارتها، افزایش بی رویه تعداد دانش آموختگان، کمبود تقاضای کالا و خدمات و کاهش جذابیت کار و فعالیت، مطرح می شود که در اقتصاد ایران باید به آن ها توجه ویژه ای صورت گیرد تا سیاستگذاری لازم در این راستا تدوین شود. لذا در سیاستگذاری کلان حوزه اشتغال، موضوع کلیدی «اشتغال پذیری» می تواند نقش موثری در بهبود وضعیت بازار کار ایفا کند و این موضوع در جهت گیری برنامه هفتم توسعه کشور مورد توجه دولت خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در ادامه به ارائه یک مدل منطقی مهارت آموزی در نظام وظیفه عمومی که شامل توسعه مهارت های مناسب و تقویت توانمندی کسب و کار در بخش های اقتصادی، بهره وری و رقابت در بازار پرداخت و تاکید کرد: اشتغال یک دستاورد است و خروجی اصلی توسعه اقتصادی، ایجاد مهارت، کارآفرینی و توسعه کسب و کار خواهد بود. با توجه به برآوردهای انجام شده، تقویت نظام مهارتی در نظام وظیفه برای مقاطع تحصیلی فوق دیپلم و پایین تر می تواند زمینه را برای اشتغال آنان فراهم سازد و حتی نیاز برخی از واحد های اقتصادی به این نوع مهارت ها، مرتفع خواهد شد.
«ازوجی» در رابطه با نیازهای بازار کار و مهارتهای سربازان نظام وظیفه، مهارت شناختی، مهارت نرم و مهارت سخت را کلید موفقیت در بازار کار این قشر برشمرد که در اجرای طرح مهارت آموزی سربازان باید مدنظر قرار گیرد.
کد مطلب: 6352