«غلامحسین حمزه مصطفوی» رئیس سابق امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: «توسعه مهندسی کشور» و توجه به اهمیت مهندسی در حوزه شهرسازی و ساخت و سازها، علاوه بر مزایای فراوان آن، محدودیت اعتبارات و هزینه ها را در کوتاه مدت و بلند مدت برطرف می کند و صرفه جویی قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، وی که در جمع مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران سخن می گفت: یادآور شد: هرگاه در حوزه ساخت و سازها، مهندسین خبره و دلسوز حضور داشتند، اتفاقات خوبی رقم خورده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت های مهندسی ثبت شده و تشکل های صنفی مهندسی، سرمایه های ملی و بزرگ نظام فنی و اجرایی کشور هستند، یادآور شد: قوانین و مقررات نیز باید با هدف فرایند تسهیل گری و توزیع عادلانه کار، اصلاح شود.
عضو علی البدل هیأت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار داشت: متوسط عمر ساختمان در خارج از کشور بالغ بر یکصد سال می رسد ولی عمر مفید اغلب ساختمان های داخل کشور به دلیل عدم رعایت مسائل فنی، از 30 سال عبور نمی کند.
وی معضل دیگر ساخت و سازها را کم توجهی به نگهداری و بهره برداری صحیح از ساختمان ها برشمرد و افزود: علاوه بر رعایت اصول مهندسی، نگهداری و بهره برداری صحیح، موجب افزایش عمر مفید پروژهها و صرفه جویی در منابع خواهد شد.
«علاالدین ازوجی» رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران نیز در این نشست اظهار داشت: استان تهران نسبت به سایر استانها، سهم بالایی در ساخت و سازها دارد و اصلاح قوانین نظام فنی و اجرایی و رعایت الزامات این حوزه می تواند استان تهران را الگویی برای سایر استان ها قرار دهد.
وی افزود: یکی از معضلات استان تهران، وجود بافت های فرسوده متعدد به ویژه در روستاها است که دستگاههای متولی برای بازسازی این بافتها، باید به اصول نظام فنی و اجرایی مبتنی بر کارکرد سکونت های شهری و روستایی توجه ویژه داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، مسئولیت پذیری اجتماعی و نظارت عمومی و تخصصی را از مهمترین و بنیادی تری موضوعی در حوزه ساخت و سازها دانست که به کیفیت زندگی شهری و روستایی کمک شایانی می کند.